coolasteskolbloggen.blogg.se

2013-12-05
23:44:00

Framme i Spanien!
Hej! Idag lämnade vi Paris väldigt tidigt på morgonen och tog tåget vidare till Spanien, Barcelona. Tåget gick klockan 6 och så kom vi fram 9 timmar senare klockan tre. Lång tåg resa alltså! Vi åkte igenom mycket landskap och åkrar. I Frankrike är det defenitivt mycket mer jordbruk än i Tyskland. Fast där är mer skog i Tyskland än i Frankrike. I Spanien finns det också mycket jordbruk. 
 
Gjorde denna kartan så jag kunde visa hur det ser ut. Jag tog orginalkartan från denna hemsidan: http://www.globalis.se/ Det ser inte ut som så mycket landtbruk kan man tycka men om man jämför det med Norden så blir det väldigt stor skillnad:
 
Dock finns det inte så mycket  jordbruk där vi är. Vi är ju i Barcelona, en av Spaniens största och kändaste städer. Alla andra städer vi har varit i är huvudstäder. Där vi har åkt igenom med tåg till Spanien är det mest skog, i alla fall den sista biten. Skogen i Spanien ligger norr, sen ligger bergen lite centralt i hela landet kan man säga. 
Landskapen i länderna vi har varit i är inte som i Sverige. Här är mer berg, skog och jordbruk mer blandat. I Sverige finns det mest skog. Nu i Spanien har vi till och med kommit till en annan vegitation. En medelhavsvegetation. Vilket gör att här är det lite varmare än i Frankrike och Tyskland där temperaturen är mer lik den i Sverige. Så här i Spanien blev det att byta jackan mot en tunnare för att i medelhavsvegetationer blir det en mycket mildare vinter. Det blir kallare, men inte så kallt som i Sverige. 
 
Idag när vi kom fram till Spanien checkade vi in på ett hotell 3 km ifrån centrum. Hotellet heter Violeta Hostel. Men eftersom det var ännu närmre än till själva centrum än till Las Ramblas gick jag dit istället direkt efter vi checkat in. Jag behövde inte gå en lång stund innan jag märkte att man började närma sig de folkkära gatorna. Där var väldigt mycket action och turistvänligt. Cafér och butiker här och där. Gatuartister emellanåt som man stod och tittade på. Väldigt kul att gå runt och maten smakade verkligen utsökt precis som man har hört att den skulle vara. Efter det gick jag hem igen. Fiona och Johanna gick till något annat ställe. 
 
bildkälla: http://en.wikipedia.org/wiki/File:La_Rambla_2009-06-10.jpg
 
Tova

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: