coolasteskolbloggen.blogg.se

2013-12-04
17:17:00

Kärlekens stad

Nu är vi i Frankrike! Bara 300 m ifrån självaste centrum på hotellet Novotel Paris Les Halles. Frankrike är lite lugnare. Det är inte lika mycket invånare som bor här men väldigt många turister! Paris är nog ett lite större turistmål än Berlin. 

Vi färdades med nattåg hit. Väldigt smidigt. Jag var lite orolig att vi skulle ta fel tåg eftersom det fanns så många olika tåg. Tyskland har väldigt mycket järnvägar och tunnelbanor man kan färdas med. Deras stora motorväg, Autobahn som landet är känt för har vi dock inte hunnit åka på så mycket heller. 

Här finns stort utbud här i Paris av tunnelbanor också. Det största tunnelbanenätet som finns här i Paris heter Paris Metro. Det är också ett av Europas största. Här finns 16 olika linjer och 15 i Berlin. Väldigt många fler än i Stockholm där det bara finns 3. På Paris Metro är det 4,5 miljoner passagerare per dag. Idag har vi fått väldigt stor användning av tunnelbanesystemet. 

 

 

Bildkälla: wikimedia.org

 

Vi tog först tunnelbanan till Eiffeltornet. Det var en väldigt häftig upplevelse att åka upp i tornet. Eiffeltornet är ju verkligen en av de kändaste byggnaderna i hela världen. Jag tänker inte lägga in en bild på Eiffeltornet för jag tror att de flesta vet hur den ser ut. Haha!

Efter Eiffeltornets otroliga utsikt över staden åt vi på en resturang som heter Altitude 95 som ligger i Eiffeltornet. När vi ätit kom vi ner på marken igen och gick en kort stund till triumfbågen. Under själva bågen finns graven, som symboliserar alla som dog under första världskriget. 

Sen åkte vi vidare till en känd shoppinggata som heter Quartier Montorgueil. I Frankrike är valutan euro som i Tyskland. Det fanns mycket shopping och lite annorlundare saker än där hemma. Vädret här är inte iheller så mycket annorlunda. Det mesta är detsamma, förutom språket och själva städerna. 

Vi fikade senare på ett café, åkte hem med hjälp av tunnelbanan och sitter nu igen på hotellet. Taggade inför morgondagen och Spanien. 

 Tova


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: