coolasteskolbloggen.blogg.se

2013-12-06
10:40:50

Tova
Nu är vi hemma. Vi fick sitta på ett och samma tåg i hela ca 23 timmar. Men vi sov ungefär halva tiden som tur är. 
 
Resten av dagen i Spanien åkte vi vidare till Casa Batlló som Johanna hade snackat så mycket om. Det var ett väldigt unikt sex vånings hus. Enligt Johanna hade arkitekten Antoni Gaudí gjort andra liknande mästervärk, så jag blev genast väldigt imponerad. Såhär ser den ut:
 

 
Bildkälla: http://www.casabatllo.es/en/history/casa-batllo/
Bildkälla: http://blogg.resia.se/tag/barcelona/page/5/#.UqGJcWTuLrs
Efter titten på huset åt vi på en resturang som heter Bestiari. Där serverades tapas och då var man ju såklart mer än tvungen att testa på det. Det var förvånadsvärt jätte gott! Sen var det ju då dags att börja ta sig till tågstationen för att ta tåg direkt ända hem till Sverige. 
 
Om jag hade fått åka tillbaka till något av länderna så är det nog antingen Spanien eller Frankrike jag hade valt. Men jag hade inte kunnat välja ett land jag tyckte om mest faktiskt, alla länder var så stora och man blev aldrig uttråkad! I Spaninen hade jag velat åka till huvudstaden Madrid. Där hade jag velat besöka det kungliga palatset, Palacio Real. Det är mest för att jag tycker den verkar så himla stor och mäktig. Slott är verkligen något som jag blir imponerad av speciellt det i Madrid. ↓
 
Sen skulle jag ju såklart vilja åka tillbaka till Paris, parishjulet, disneyland. Ja de vanliga. Vi besökte väl lite mer de mindre turistmålen. Ja förutom Eiffeltornet då såklart. 
 
 
 
All fakta överhuvud taget har jag hittat på hemsidorna http://sv.wikipedia.org/wiki/Portal:Huvudsida och http://www.globalis.se/.
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: