coolasteskolbloggen.blogg.se

2013-12-06
00:21:00

Spanien, Barcelona
Idag tog vi tunnelbanan först till kanten av berget Montjuїc. Själva berget är 173 meter över havet. Där finns en fontän som heter Front Mágica. Inte på toppen då, utan vid sidan av berget. Där skulle va någon sorts föreställning, som jag inte vet så mycket om, men nu i efterhand när jag vet vad det var för någon sorts föreställning tycker jag det är synd att vi inte kunde se den eftersom den bara gick på kvällarna. Själva fontänen byggdes år 1929. Väldigt vacker fontän som ni ser!
Bildkälla: http://thechadi.com/2011/02/font-magica-de-montjuic/
  
Här ser ni även ett klipp på en föreställning! Väldigt läckert att se på!
 
http://www.youtube.com/watch?v=UkYMWfWdCfA#t=36
 
Efter det beslutade vi oss för att ta tunnelbanan vidare till La Sagrada Famillia. Vilken häftig byggnad! Verkligen jätte häftig och den är ändå inte riktigt färdigbyggd än. Prototypen till byggnaden börjades redan år 1882. Så det har varit en lång process och det har varit många olika människor som har jobbat med byggnaden. 
Bildkälla: http://www.panoramio.com/photo/731633
Bildkälla: http://www.parkgrandlondon.com/blog/2013/07/la-sagrada-familia-barcelona/
 
Mer äventyr väntas idag och mer använding av tunnelbanan innan vi tar tåg hem klockan 21:00.
Barcelonas tunnelbana har 11 linjer. Inte lika många som i Frankrike och Tyskland. Där finns sammanlagt 163 stationer och idag var Fiona, jag och Johanna tre utav ca 1,1 miljoner människor som kliver på och av tunnelbanan i Barcelona. 
 
Tova

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: