coolasteskolbloggen.blogg.se

2013-12-06
11:18:00

på väg till Barcelona Fiona

Hej! Nu sitter vi på bussen som ska ta oss till vårt hotell i Barcelona. Vi vaknade runt fem på morgonen då checkade vi ut och tog oss till Paris tågstation. När tåget började rulla klockan sex på morgonen, kom jag att tänka på att vi inte har tid att stanna i Barcelona tre dagar för att min lillasyster fyller år. Vi bestämde oss då för att stanna i Barcelona en och en halv dag och sen åka raka vägen hem, vilket är synd för Barcelona är en så stor stad med så många saker att göra. 

När vi kommit en bit utanför Paris började landsbygden och åkermarkerna. Det visade sig att Frankrike består av 30% åkermark och nästan 30% betesmark. Medel temperatur på vintern är 5-8°C så det har varit ganska kallt under tiden vi var där. Det är tempererad skog, alltså löv och barrskog. Vi åkte i ungefär sju timmar tills vi kom till Pyrenees, Spaniens nordligaste bergskedja. Pyrenees är en nödvändig passage mellan Frankrike och Spanien och bergskedjans medelhöjd är 3040 m över vattenytan. Efter att vi passerat Pyrenees så var vi i Spanien!

Spaniens medeltemperatur på vintern är runt 14°C på dagen och 6°C på natten. Det var skönt att komma till ett lite varmare klimat, där man inte behöver ha flera kilo kläder på sig. 

Eftersom Barcelona ligger precis vid Medelhavet är det ganska självklart att det är medelhavsklimat. Det var ganska glest bebyggt till en början men ju närmare vi kom Barcelona blev det mer tätbebyggt och mer människor.

Vi kom fram klockan tre och tog oss direkt till hotellet med tunnelbanan. Nu sitter vi på hotellrummet och planerar vad vi ska göra idag och i morgon, jag är superspänd. Hejdå!

 

 http://sydfranskby.blogspot.se/2010/09/fransk-landsbygd.html

http://mittlivplandet.blogspot.se/2011_04_01_archive.html

 
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: