coolasteskolbloggen.blogg.se

2013-11-29
10:16:00

Tyskland, Berlin, dag 2.
Nu har ännu en dag gått i Berlin och inatt åker vi till Frankrike, Paris. Klockan 00:00 går tåget. Ska bli spännande med ett helt nytt land att besöka. 
Tyskland har verkligen satt spår i mig. Vi var innan idag och åt och fikade på cafét Goodies som jag hade hört skulle vara bra. Det var det verkligen! Tårtorna såg ut som att komma direkt ifrån en kokbok med bilder på stora fina tårtor som man ska försöka efterlikna. Men som man aldrig själv lyckas med. Men det hade dock de lyckats med! 
Innan fikan var vi och besökte rikstadshuset. Vi tog bussen dit. Vi skulle igentligen gå in i rikstadshuset men vi ångrade oss genast när vi såg hur mycket folk som redan stod och köade utanför. Överhuvud taget är det mycket folk överallt i Berlin. Men vi nöjde oss med att stå utanför och titta på själva byggnaden. Sen gick vi istället över till Brandenburgen Tor som inte ligger alls långt ifrån rikstadshuset. Så bussen var inte helt i onödan!
Vi tog turistbussar som finns överallt i Berlin. De tar en till de största turistmålen i Berlin. Det var väldigt smidigt och man fick kartor och guidning under tiden man transporterades. Man skulle säkert igenltigen åka med till de andra ställena men vi hoppade av och promenerade resten. Vi hoppade på turistbussen inte alls långt ifrån var vi bodde på hotellet. Turistbussar fanns det verkligen många av. Dock kanske det inte var så billigt men eftersom vi är turister och behövde buss så tänkte vi varför inte ta turistbussarna?
Bildkälla: http://www.iberlin.se/berlin+bilder/?rub=berliner+city+tour&b=8
Brandenburgen Tor porten var väldigt stor. Den påminde mycket om Propyleerna som är porten till Akropolis i Aten, Grekland. Jag googlade och portens design var lite tagen från porten i Aten så jag hade rätt. Innan så var porten en maktsymbol för nazisterna. Nu är Brandenburger Tor en symbol för Fred och enandet av Väst och Östberlin till att bli Berlin igen.
Sen gick vi genom en park för att komma fram till Tiergarten. Trots alla skyltarna var det inte jätte lätt att hitta fram. Vi fick gå rätt så länge innan vi kom fram. Men när vi kom fram var det mest att stå och titta på statyn i fem minuter sen hitta på vad vi kunde göra härnäst. Det var då ja övertalade dem med att gå och fika på Goodies. De var inte svårövertalade då deras mage också hade börjat kurra efter allt vi lyckats hinna med. 
Efter fikat så gick vi en runda på stan och gick lite grann vid Unter den Linden som blir om man överstätter det till svenska: under lindarna. Det var inte något speccielt att gå "under lindarna" tyckte jag men det var dock roligt att gå in i butiker längs gatorna. Det var inte så mycket annorlundare butiker än hemma i Sverige men där var några som man inte kände igen likadant som där var butiker man aldrig hade hört talas om. 
Sen bestämde vi oss för att äta igen på en italiensk resturang som heter Vaimo. Sen tog vi tunnelbanan tillbaka till hotellet där vi packade ihop våra grejer sen bagav vi oss till tågstationen. Vi tar nattåg eftersom det känns smidigast så är vi utvilade och redo för en helt ny dag i Frankrike, Paris!
Tova
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: